Početna stranica O društvu Događanja Povijesne zanimljivosti Video Pristupnica Kontakt
 
SUMMERTIME
(22.07.2016.)

Koncert je održan u  sklopu projekta "Grad Dubrovnik predstavlja!" u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Luke Sorkočevića.
Sopranistica Natalia Demyanova, klaviristica Helena Tomašković, violinistica Elvira Galioulline, gitarist Pero Škobelj i violončelist Adrian Ivičević izveli su splet jazz i filmske glazbe, te tako publiku u potpuno ispunjenoj dvorani proveli kroz poznate filmske klasike kao što su "Summertime", "Moon River“ i "Fly Me To The Moon“.
Posebna zanimljivost za  hrvatsku publiku  bile su manje poznate  teme iz ruskog ratnog filma „Sedamnaest trenutaka proljeća“ i Valcera iz kultnog ruskog filma "Moja nježna i umiljata zvijeri"  koje su jednako dobro prihvaćene kao i poznati tango "Por una cabeza"  iz filma „Miris žene“, te djela japanskog skladatelja  Yirume, pa sve do recentnih ostvarenja, pjesme iz 23. filma o britanskom špijunu Jamesu Bondu „Skyfall“ i vesele francuske pjesme „Je vais“ koja je bila iznenađenje za bis. Lagani odmak od klasičnog repertoara  publici je dočarao široki glazbeni spektar koji ovaj ansambl može izvesti, što je ona nagradila dugotrajnim pljeskom.
Na programu su djela Gershwina, Mancinija, Tariverdijeva, Gardela, Brodszkog i drugih.


© Hrvatsko-rusko društvo "Umjetnost bez granica" - Dubrovnik